Naučte se grilovat jako Zdeněk Pohlreich
Kdo by neznal proslulého krále gastronomie Zdeňka Pohlreicha? Pan Pohlreich není jen představitel zábavné televizní show Ano, šéfe, ale je pravým mistrem ve svém oboru. Samozřejmě má co říct i ke grilování, což můžeme sledovat v pořadech Rozpal to, šéfe a Šéf na grilu, kde se z kritického drsňáka mění v milého hostitele, který u grilu předvádí zázraky.
Grilování podle Pohlreicha
V roce 2015 vydal Zdeněk Pohlreich knihu Grilování, která vám prozradí 140 vyzkoušených receptů, se kterými budete mistry grilu i vy. S knihou se naučíte jak základní recepty, tak přípravu specialit všeho druhu, včetně QR kódů pro jednoduchý nákup surovin. Kniha je doplněna krásnými fotografiemi, které přímo lákají k jejich přípravě. Ochutnáte taky?
Zdeněk Pohlreich upřednostňuje grilování na plynových grilech, zejména díky pohodlí, které přinášejí. Dává důraz na nákup kvalitních surovin místo hromady jídla, a nakonec i přecpaného žaludku. Říká, že sebelepší marináda nezamaskuje chuť nekvalitního masa nebo uzeniny a ti praví kuchaři si bohatě vystačí se solí, pepřem a čerstvými bylinkami. Kuře a grilovanou klobásu zvládne každý, ti odvážnější mohou časem zkusit steak z kvalitního hovězího, který už potřebuje určitou péči. Základem je, aby před grilováním maso mělo pokojovou teplotu, a při přípravě by se do něj nemělo píchat vidličkou.
Co třeba bylinková kuřátka, burger z tuňáka nebo filipínské kebaby z bůčku? Sbíhají se vám sliny? Inspirujte se v knize Grilování a grilujte jako Zdeněk Pohlreich.
Co o Polrehichovi možná nevíte
Asi každý jej zná z televizních pořadů, ale pan Pohlreich se zabývá spoustou dalších aktivit. Pořádá tematické kurzy vaření pro veřejnost, je úspěšným majitelem tří výborných restaurací – tradiční Café Imperial, italská Divins, bistro Next door by Imperial a nabízí také mobilní a zároveň plně samostatnou restauraci Wheels, která za vámi přijede kamkoli.
Protože se nedostal na střední školu, nastoupil na učňovský obor kuchař, kde ho vaření nejprve vůbec nebavilo. V roce 1986 emigroval do Nizozemska a odtud odjel do Austrálie a tam se také kuchařskému řemeslu začal věnovat a po návratu do České republiky u něj i zůstal. Průběžně pracoval v různých restauracích a v roce 2010 se začal věnovat vlastnímu byznysu. Učí také na gastronomické škole.
Další úlovky z blogu
Prakticky i zábavně ze světa nábytku a zahrady
Únorové tipy na značkové grily Campingaz
Máte rádi chvíle u otevřeného ohně, dobrodružství pod stanem, grilované speciality nebo tradiční opékání špekáčků? Připravili jsme pro vás TOP 5 produktů pro grilovací sezónu 2022! Kontaktní plynové grily vytvoří dominantu vaší zahrady a otevřené ohniště se stane příjemným elementem pro romantické…
Seznamte se s nejmodernější technologií Campingaz
Nové plynové grily 3 a 4 series pro dosažení ještě chutnějších výsledků při grilování. Chytré, inovativní a moderní – přesně tato superlativa vystihují novou řadu, která promění všední grilování v exkluzivní zážitek. CAMPINGAZ PLYNOVÝ GRIL SERIES 3 PREMIUM S Insta clean aqua Rychlé a…
Jak vyčistit zahradní gril před sezónou. Známe všechny fígle
Sezóna grilování se pomalu blíží. Už se taky těšíte, až vyměníte plotnu v kuchyni za rozpálený rošt? Dříve, než se na to vrhnete, nezapomeňte, že před zahájením grilovacích večerů pořádně vyčistit gril. Jak na to? To se dozvíte v dnešním článku. Vybavení pro čištění zahradního grilu Čištění grilu…
Grilujte po celý rok, klidně i v zimě. Jak na to?
Jestli jste ještě nezkusili zimní grilovačku, o hodně přicházíte. Zatímco v létě je pobyt u grilu kvůli horku spíš nutným zlem mezi chystáním surovin a mlaskáním nad plnými talíři, v zimě je to jiné. S přípravou jídla si můžete dát na čas, protože gril vás krásně zahřeje. Ale co grilovat v zimě? A…