Nejoblíbenější ingredience na českých grilech
Víte, které suroviny jsou nejoblíbenější na našich českých grilech? Podíváme se na ně v dnešním článku, který shrne to, co mlsným českým jazýčkům chutná na grilu nejvíce. Pokud dostanete taky chuť, neváhejte, rozpalte gril a připravte si taky něco dobrého.
Maso je základem našeho grilování
Co vás jako první napadne, když se řekne grilování? Spousta lidí si jistě představí krásně propečený steak s čerstvým pečivem, dresingem a zeleninou. Ať už jde o kuřecí, vepřové, nebo hovězí maso, pořádný kus steaku vždycky stojí za to. Raději než různé grilovací uzeniny zvolte právě čisté maso, je zdravější a chutnější. Pokud si uzeniny neodpustíte, připlaťte si za kvalitní s dostatečným obsahem masa, rozdíl je více než znatelný.
Hovězí maso vybírejte prorostlé, po grilování bude krásně šťavnaté. Skvělou volbou je vepřová kotleta a při správné přípravě je i kuřecí prsíčko vynikající. Maso vždy nechejte před grilováním alespoň 20 minut v pokojové teplotě, nedávejte jej na gril přímo z lednice. Po ogrilování je před nakrojením nejlepší jej nechat 5 minut ležet, aby šťáva zůstala vevnitř a maso nebylo suché. Dobrou chuť!
Co dalšího přidat na gril? Zeleniny a sýrů se Češi nebojí
Grilování ale není jen o mase. Různorodost stravování je důležitá a zde si přijdou na své také vegetariáni. Oblíbenou surovinou na gril v České republice je samozřejmě také zelenina. Nejoblíbenější je směs cukety, paprik, rajčat, cibule a žampionů, případně kukuřice. A co brambory pečené v ohni, dali byste si?
Zeleninu můžete využít jako přílohu místo pečiva, nebo ji naaranžovat na špejli společně s dalšími ingrediencemi a vytvořit chutné špízy. Jak získat jistotu, že vám ji pochválí i nejzarytější milovník masa, se dozvíte v našem článku o správné přípravě zeleniny na grilu.
Za zmínku stojí určitě i sýry, které se tady grilují už téměř v každé domácnosti. Klasikou je hermelín v dobré marinádě. Grilovací repertoár si můžete zpestřit třeba oštěpkem na gril, výborný je také řecký halloumi. Nejjistější přípravou sýrů je zabalit je do alobalu, potom nehrozí, že vám vytečou a znečistí gril. I o grilování sýrů jsme napsali článek – zde si jej můžete přečíst a potom ugrilovat nejlepší sýr, který jste kdy jedli.
Další úlovky z blogu
Prakticky i zábavně ze světa nábytku a zahrady
Únorové tipy na značkové grily Campingaz
Máte rádi chvíle u otevřeného ohně, dobrodružství pod stanem, grilované speciality nebo tradiční opékání špekáčků? Připravili jsme pro vás TOP 5 produktů pro grilovací sezónu 2022! Kontaktní plynové grily vytvoří dominantu vaší zahrady a otevřené ohniště se stane příjemným elementem pro romantické…
Seznamte se s nejmodernější technologií Campingaz
Nové plynové grily 3 a 4 series pro dosažení ještě chutnějších výsledků při grilování. Chytré, inovativní a moderní – přesně tato superlativa vystihují novou řadu, která promění všední grilování v exkluzivní zážitek. CAMPINGAZ PLYNOVÝ GRIL SERIES 3 PREMIUM S Insta clean aqua Rychlé a…
Jak vyčistit zahradní gril před sezónou. Známe všechny fígle
Sezóna grilování se pomalu blíží. Už se taky těšíte, až vyměníte plotnu v kuchyni za rozpálený rošt? Dříve, než se na to vrhnete, nezapomeňte, že před zahájením grilovacích večerů pořádně vyčistit gril. Jak na to? To se dozvíte v dnešním článku. Vybavení pro čištění zahradního grilu Čištění grilu…
Grilujte po celý rok, klidně i v zimě. Jak na to?
Jestli jste ještě nezkusili zimní grilovačku, o hodně přicházíte. Zatímco v létě je pobyt u grilu kvůli horku spíš nutným zlem mezi chystáním surovin a mlaskáním nad plnými talíři, v zimě je to jiné. S přípravou jídla si můžete dát na čas, protože gril vás krásně zahřeje. Ale co grilovat v zimě? A…