První jarní grilování je tu. Čím sezónu začnete?
Hned když začnou sluneční paprsky jen trochu hřát, je čas oprášit gril, nakoupit palivo a těšit se na vynikající večeře či víkendové obědy z rozpáleného roštu. Čím se vyšvihnout hned na začátku sezóny, abyste si zajistili přízeň přátel a rodiny u společných posezení?
Na gril nepatří jen maso – vsaďte na zeleninu a sýry
Češi maso milují. Čím dál více se však na naše grily dostávají i bezmasé varianty. Zelenina je ideálním parťákem, pokud chcete jídlo lehčí a svěžejší. Nejlépe poslouží cuketa a lilek, papriky, žampiony, ale i cibule, či kukuřice. Pro dochucení zvolte marinádu z oleje a dávky bylinek (doporučujeme ochutnat i jiné kombinace než klasické grilovací koření – zkoušeli jste třeba rozmarýn, tymián, nebo koriandr?). Výborným a zároveň i jednoduchým a levným pohoštěním jsou brambory pečené ve slupce.
Co se týká sýrů, většina z nás již jistě vyzkoušela grilovaný hermelín, ale na trhu naleznete spoustu dalších druhů sýrů vhodných na gril – stačí prohledat regály, narazit můžete na oštěpek, oblíbený halloumi a další.
CAMPINGAZ Plynový gril 4 Series RBS EXS
Přiveďte na gril trochu exotiky
Nemusíme grilovat jen tradiční jídla, a tak je fajn se poohlédnout po zahraniční kuchyni. Skvělou možností je španělská paella, což je jídlo z rýže (podobné našemu rizotu), do kterého přidáte, na co máte chuť. Španělé nejčastěji využívají zeleninu, mořské plody, fazole a spoustu koření. Asi přemýšlíte, jak takový pokrm připravit na grilu, ale řešení je jednoduché – stačí si pořídit paella pánev na plynový gril a vaše grilovací menu se může vesele rozrůstat.
CAMPINGAZ Pánev Culinary Modular Paella
Nekonečným zdrojem inspirace v kuchyni, gril nevyjímaje, je i asijská kuchyně. Pro přípravu asijských pokrmů se vám může hodit wok, ale obejdete se i bez něj. Co takhle zkusit vynikající kuřecí satay (recept najdete například na webu Kuchařka pro dceru) – kousky kuřecích prsou na špejli podávané třeba s arašídovou s omáčkou. Už se vám sbíhají sliny?
Nezapomeňte na údržbu grilu před sezónou
Gril před prvním grilováním nezapomeňte pořádně vyčistit, pro ještě snazší grilování můžete rošt pomazat olejem (stačí si pomoci papírovým ubrouskem). Čištění vám půjde snadněji, když rošt i gril samotný trochu nahřejete. Vyhněte se ostrým nástrojům, které by mohly povrch grilu poškodit.
Prohlédněte všechny části grilu, vše musí pevně držet a těsnit. U plynových grilů otestujte hořáky, plamen má být rovnoměrný a nepřerušovaný. Ověřte, že z plynové lahve nebo v místě připojení neuniká plyn.
Další úlovky z blogu
Prakticky i zábavně ze světa nábytku a zahrady
Únorové tipy na značkové grily Campingaz
Máte rádi chvíle u otevřeného ohně, dobrodružství pod stanem, grilované speciality nebo tradiční opékání špekáčků? Připravili jsme pro vás TOP 5 produktů pro grilovací sezónu 2022! Kontaktní plynové grily vytvoří dominantu vaší zahrady a otevřené ohniště se stane příjemným elementem pro romantické…
Seznamte se s nejmodernější technologií Campingaz
Nové plynové grily 3 a 4 series pro dosažení ještě chutnějších výsledků při grilování. Chytré, inovativní a moderní – přesně tato superlativa vystihují novou řadu, která promění všední grilování v exkluzivní zážitek. CAMPINGAZ PLYNOVÝ GRIL SERIES 3 PREMIUM S Insta clean aqua Rychlé a…
Jak vyčistit zahradní gril před sezónou. Známe všechny fígle
Sezóna grilování se pomalu blíží. Už se taky těšíte, až vyměníte plotnu v kuchyni za rozpálený rošt? Dříve, než se na to vrhnete, nezapomeňte, že před zahájením grilovacích večerů pořádně vyčistit gril. Jak na to? To se dozvíte v dnešním článku. Vybavení pro čištění zahradního grilu Čištění grilu…
Grilujte po celý rok, klidně i v zimě. Jak na to?
Jestli jste ještě nezkusili zimní grilovačku, o hodně přicházíte. Zatímco v létě je pobyt u grilu kvůli horku spíš nutným zlem mezi chystáním surovin a mlaskáním nad plnými talíři, v zimě je to jiné. S přípravou jídla si můžete dát na čas, protože gril vás krásně zahřeje. Ale co grilovat v zimě? A…